Velkomstarrangement den 11. oktober 2016

Velkomstarrangement

Viborg Kommune bød 125 nye tilflyttere velkommen til kommunen

Tirsdag aften var ca. 125 danske og udenlandske tilflyttere til velkomstarrangement på Viborg Rådhus. Gæsterne kom fra mange forskellige byer og lande.


Mulighed for at gå på opdagelse
Efter ankomsten havde gæsterne mulighed for at gå på opdagelse ved de forskellige stande.

Her var der mulighed for at høre om bl.a. kommunens selvbetjeningsløsninger, kulturelle tilbud samt erhvervs- og idrætsliv.

Gæsterne kunne få information om alt fra jobsøgning til cykelruter i kommunen.

Standene var godt besøgt og mange benyttede lejligheden til at få spurgt om stort og småt samt få udleveret diverse materiale.

Blandt gæsterne var parret Malene Overgaard og Jakob Quist, der efter 18 år i København er vendt hjem til det midtjyske, hvor de oprindeligt stammer fra. Efter at have boet i Viborg i ca. 2 måneder var deres vurdering: "Der er alle de gode ting, vi har brug for". Se videoklip fra velkomstarrangementet.


Velkomst, fodbold og hygge
Efter at gæsterne var færdige ved standene, bød borgmester Torsten Nielsen velkommen. Borgmesteren fortalte kort om kommunen, bl.a. om uddannelse, erhverv og kulturelle tilbud.

Christian Keller fra Viborg F.F. var gæstetaler. Han fortalte lidt om, hvordan det er at være tilflytter og om vigtigheden af at skabe nye netværk.

Aftenen sluttede af med en let anretning i rådhuskantinen. Der var en super stemning og på trods af eventuelle sprogbarrierer, blev der snakket godt ved bordene.


En tilfreds borgmester
Borgmesteren var tilfreds med aftenens forløb. Han gav udtryk for, at det er dejligt at et arrangement som dette også kan bidrage til, at der skabes nye netværk tilflytterne imellem.


Er du også ny i kommunen
Du kan læse om vores næste velkomstarrangement på viborg.dk/tilflytter.

 

Sidst opdateret: 19.09.2017